Wysłany: 2010-07-19, 11:19 Rejestracja na studia II stopnia
Mam pytanie do osób, które logowały się już w systemie IRK w celu zapisania się na studia magisterskie...Ja mam z tym mały problem W pewnym momencie pojawia się tam pytanie o numer dyplomu...Ja swój dyplom licencjacki będę mogła odebrać dopiero na początku września, a jednak zależy mi, żeby zapisać się na studia wcześniej, a nie stresować się później, że nie zdążę, bo z tego co wiem, rejestracja trwa tylko do 5 września...Widziałam też w systemie, że na filologię polską II stopnia zapisało się już ponad 100 osób, a wątpię, żeby wszyscy zdążyli już odebrać swoje dyplomy Poradźcie mi co mam zrobić, bo średnio sobię radzę z tymi internetowymi zapisami na studia
A w jakim momencie pojawia Ci się numer dyplomu? Bo też się logowałem i nic takiego mi się nie wyświetliło..a numer dyplomu podała mi pani z dziekanatu, gdy odbierałem obiegówkę...
pewnie coś zle robię, więc proszę o ewentualne oświecenie mnie w tej sprawie A więc po kolei...wchodze na stronkę www.irk.us.edu.pl i loguję się do systemu. Po udanym zalogowaniu pierwszą rzeczą jaką mam uzupełnić są moje dane osobowe...I są tam takie zakładki..."podstawowe dane", "dane kontaktowe", "adres", "wykształcenie", "inne". Właśnie w tej czwartej zakładce pt. "wykształcenie" jest polecenie wyboru dokumentu uprawniającego do studiów - wybieram dyplom licencjata i wtedy wyskakuje polecenie o podanie nr dokumentu i daty wystawienia Nie bardzo wiem co mam zrobić A może po prostu loguję się na złej stronce i zapisy na studia II stopnia są gdzie indziej??? Nie wiem już, zgłupiałam kompletnie
Dobrze się logujesz. Numer dyplomu da Ci pani Mariola w dziekanacie na takim świstku, bodaj zaświadczeniu o ukończeniu studiów. Tam jest też Twoja średnia, bo ją również musisz potem podać w systemie.
kokos, dzięki! A ten "świstek", jak to określilaś można bez problemu odebrać teraz, niezaleznie od tego kiedy będzie się odbierać dyplom? Bo chodzi mi tylko o ten cholerny nr dyplomu, bo średnia jest i tak (o ile się nie mylę) na końcu indeksu...
A i mam jeszcze jedno pytanko Ile wynosi opłata rekrutacyjna na studia II stopnia?
To na końcu indeksu to NIE JEST średnia, też tak myślałam, ale zostałam naprostowana Świstek bez problemu, ja prosiłam tylko o napisanie mi średniej na karteczce, a dostałam zaświadczenie w dwóch egzemplarzach
A opłata to 70zł, wyświetli Ci się, kiedy się zapiszesz na kierunek razem z numerem konta i danymi do przelewu.
legitymację wzięli
ale koleżanka napisała zaświadczenie o zgubieniu i bez problemów przyjęto to do wiadomości
ta średnia to dla mnie zbyt skomplikowana rzecz jestem filolożką, a nie matematyczką
wytłumaczcie mi łopatologicznie: powiedzmy, że średnia ze studiów to 4,0, obrona - 5, a dyplom 4,5. To robię z tych ocen średnią?
_________________ "Człowiek nie jest nigdy tak piękny jak wtedy, gdy prosi o przebaczenie lub gdy sam przebacza"
Niet. Ocena ta w indeksie to jest ocena, na bazie której wyciągali Ci ocenę na dyplom. To jest średnia studiów, oceny promotora, oceny recenzenta i oceny z obrony. Na górze kijowo to ujęłam, wybacz
Dobra, to jak biorą, to po prostu odbiorę dyplom we wrześniu
[ Dodano: 2010-08-04, 01:29 ]
Kurczę, nie mogę już edytować posta, więc muszę dublować, nie zabijajcie, ale stałam się mądrzejsza.
Ta średnia na końcu indeksu to jest suma. Równanie wygląda tak:
0,5 średniej ocen ze studiów + 0,25 oceny pracy + 0,25 oceny z obrony = ogólny wynik studiów. I to ten wynik jest wpisany na końcu indeksu
[b]aniazb]/b], wtedy nie wpisujesz numeru dyplomu, a zamiast niego po rekrutacji przynosisz zaświadczenie podpisane przez promotora, że bronisz się we wrześniu.
Gwiazda mam do Ciebie pytanie: a kiedy miałaś obronę?? Którego września?? Trochę mnie zmartwiła Twoja odpowiedź, bo też będę się broniła we wrześniu, a chciałbym iść już w tym roku na MU.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum