www.filolog.katowice.pl
Nieoficjalny serwis studentów filologii polskiej Uniwersytetu Śląskiego

FAQFAQ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Rejestracja na studia II stopnia
Autor Wiadomość
lirene
Początkujący

Wysłany: 2010-07-19, 11:19   Rejestracja na studia II stopnia

Mam pytanie do osób, które logowały się już w systemie IRK w celu zapisania się na studia magisterskie...Ja mam z tym mały problem :mur: W pewnym momencie pojawia się tam pytanie o numer dyplomu...Ja swój dyplom licencjacki będę mogła odebrać dopiero na początku września, a jednak zależy mi, żeby zapisać się na studia wcześniej, a nie stresować się później, że nie zdążę, bo z tego co wiem, rejestracja trwa tylko do 5 września...Widziałam też w systemie, że na filologię polską II stopnia zapisało się już ponad 100 osób, a wątpię, żeby wszyscy zdążyli już odebrać swoje dyplomy :mrgreen: Poradźcie mi co mam zrobić, bo średnio sobię radzę z tymi internetowymi zapisami na studia :???:

hiszpan
Początkujący

Wysłany: 2010-07-19, 12:26   

A w jakim momencie pojawia Ci się numer dyplomu? Bo też się logowałem i nic takiego mi się nie wyświetliło..a numer dyplomu podała mi pani z dziekanatu, gdy odbierałem obiegówkę...

lirene
Początkujący

Wysłany: 2010-07-19, 12:57   

pewnie coś zle robię, więc proszę o ewentualne oświecenie mnie w tej sprawie :] A więc po kolei...wchodze na stronkę www.irk.us.edu.pl i loguję się do systemu. Po udanym zalogowaniu pierwszą rzeczą jaką mam uzupełnić są moje dane osobowe...I są tam takie zakładki..."podstawowe dane", "dane kontaktowe", "adres", "wykształcenie", "inne". Właśnie w tej czwartej zakładce pt. "wykształcenie" jest polecenie wyboru dokumentu uprawniającego do studiów - wybieram dyplom licencjata i wtedy wyskakuje polecenie o podanie nr dokumentu i daty wystawienia :mur: Nie bardzo wiem co mam zrobić :shock: A może po prostu loguję się na złej stronce i zapisy na studia II stopnia są gdzie indziej??? Nie wiem już, zgłupiałam kompletnie :???:

kokos 
Dumna licencjatka :)

Wysłany: 2010-07-19, 17:52   

Dobrze się logujesz. Numer dyplomu da Ci pani Mariola w dziekanacie na takim świstku, bodaj zaświadczeniu o ukończeniu studiów. Tam jest też Twoja średnia, bo ją również musisz potem podać w systemie.

lirene
Początkujący

Wysłany: 2010-07-19, 19:46   

kokos, dzięki! :smile: A ten "świstek", jak to określilaś można bez problemu odebrać teraz, niezaleznie od tego kiedy będzie się odbierać dyplom? Bo chodzi mi tylko o ten cholerny nr dyplomu, bo średnia jest i tak (o ile się nie mylę) na końcu indeksu...
A i mam jeszcze jedno pytanko :razz: Ile wynosi opłata rekrutacyjna na studia II stopnia?

kokos 

Wysłany: 2010-07-20, 00:18   

To na końcu indeksu to NIE JEST średnia, też tak myślałam, ale zostałam naprostowana :) Świstek bez problemu, ja prosiłam tylko o napisanie mi średniej na karteczce, a dostałam zaświadczenie w dwóch egzemplarzach ;)
A opłata to 70zł, wyświetli Ci się, kiedy się zapiszesz na kierunek razem z numerem konta i danymi do przelewu.

Zuzanna_
Początkujący
licencencjat :)

Wysłany: 2010-07-29, 14:34   

Ja odebrałam dyplom i średniej nie widzę :P a może jestem ślepa :> Czyli to z tyłu indeksu to co to jest? :broda:

Jean-Paul Sartre

kokos 

Wysłany: 2010-07-29, 16:00   

To jest średnia ze studiów, obrony i dyplomu :)
Zuza, wzięli Ci legitymację?

Zuzanna_
Początkujący

Wysłany: 2010-07-30, 13:03   

legitymację wzięli :/
ale koleżanka napisała zaświadczenie o zgubieniu i bez problemów przyjęto to do wiadomości ;)
ta średnia to dla mnie zbyt skomplikowana rzecz :P jestem filolożką, a nie matematyczką :P
wytłumaczcie mi łopatologicznie: powiedzmy, że średnia ze studiów to 4,0, obrona - 5, a dyplom 4,5. To robię z tych ocen średnią? :)

Jean-Paul Sartre

kokos 

Wysłany: 2010-08-03, 01:43   

Niet. Ocena ta w indeksie to jest ocena, na bazie której wyciągali Ci ocenę na dyplom. To jest średnia studiów, oceny promotora, oceny recenzenta i oceny z obrony. Na górze kijowo to ujęłam, wybacz :)

Dobra, to jak biorą, to po prostu odbiorę dyplom we wrześniu :D

[ Dodano: 2010-08-04, 01:29 ]
Kurczę, nie mogę już edytować posta, więc muszę dublować, nie zabijajcie, ale stałam się mądrzejsza.
Ta średnia na końcu indeksu to jest suma. Równanie wygląda tak:

0,5 średniej ocen ze studiów + 0,25 oceny pracy + 0,25 oceny z obrony = ogólny wynik studiów. I to ten wynik jest wpisany na końcu indeksu :)

Zuzanna_
Początkujący

Wysłany: 2010-08-06, 12:40   

czyli średnia ze studiów to po prostu średnia ze studiów? :D

Jean-Paul Sartre

aniazb
Początkujący

Wysłany: 2010-08-29, 22:27   

A co z osobami, które bronią się pod koniec września i do 5.09 jeszcze nie będą znały ani średniej ani numeru dyplomu? Jak przejdą rekrutację?

gwiazda_mohawka 
Początkujący

Wysłany: 2010-09-01, 14:02   

ja miałam taką sytuację w zeszłym roku i nie mogłam rozpocząć studiów II stopnia, broniłam się późno i odmówiono mi przyjęcia

kokos 

Wysłany: 2010-09-01, 19:38   

[b]aniazb]/b], wtedy nie wpisujesz numeru dyplomu, a zamiast niego po rekrutacji przynosisz zaświadczenie podpisane przez promotora, że bronisz się we wrześniu.

Zohan
Początkujący

Wysłany: 2010-09-02, 08:57   

Gwiazda mam do Ciebie pytanie: a kiedy miałaś obronę?? Którego września?? Trochę mnie zmartwiła Twoja odpowiedź, bo też będę się broniła we wrześniu, a chciałbym iść już w tym roku na MU.

Odpowiedz do tematu