Postanowiłam założyć taki temat, dla zabawy Każdemu dane słowo kojarzyć może się z czymś innym, więc może być śmiesznie, a kiedy jest śmiesznie, jest też ciekawie
KICZ kojarzy się mi się ze sztucznymi plastikowymi kwiatami i owocami...takimi z lat 80-tych...masakra!
kojarzy mi się także z wszelkimi bibelotami (choć sama posiadam słoniki na szczęście)...
kojarzy mi się wreszcie z cekinami i pseudo brylancikami na ubraniach i także jako element makijażu...
Słupek kojarzy mi się z bramką. Ponieważ byłem bramkarzem przez cztery lata, do każdego słupka mam stosunek osobisty. Jest długi, gładki, biały... słupki podtrzymują poprzeczkę, między nimi rozciągnięta jest siatka. Ten układ wizualnie kojarzy mi się z kobietą stojącą w rozkroku: nogi szeroko, lekko ugięte w kolanach; siatka - to spuszczone majtki koronkowe. Jestem bramkarzem - strażnikiem czystości dorobku punktowego i nie pozwalam, by cokolwiek między słupkami i poprzeczką się znalazło!
Potrafię wymienić siedemdziesiąt dwa rodzaje metali i czterdzieści siedem rodzajów drewna, z których wykonane są bramki. Majtki zaś robi się głównie z bawełny.
_________________ Marek-Hłasko.pl - blog czasem naukowy
Co-mnie-wqrwia.eu - blog frustrata, biernego obserwatora i komentatora zjawisk współczesnego burdelu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum